Buik & Van der Horst

Als betalen niet vanzelf gaat

Beslag op inkomen

Als u na een vonnis of dwangbevel niet betaalt, kan er beslag gelegd worden op uw inkomen. Uw werkgever of uitkeringsinstantie is wettelijk verplicht hieraan mee te werken. Een beslag op inkomen betekent naast hoge kosten (zo’n €300,00) dat u nog maar een deel van uw maandelijkse inkomen zelf krijgt, de ‘beslagvrije voet’. De rest gaat dan naar ons om uw schulden mee af te lossen.

Hoe is mijn beslagvrije voet berekend?

Uw beslagvrije voet is gebaseerd op 95% van de bijstandsnorm, waarbij rekening wordt gehouden met uw woonlasten en uw gezinssituatie. De informatie waarop de beslagvrije voet wordt bepaald krijgen wij automatisch aangeleverd door de Belastingdienst en het UWV.

Wij vinden het belangrijk dat u krijgt waar u recht op heeft. In de modelmededeling, die de (gerechts)deurwaarder die als eerste beslag op uw inkomen heeft gelegd aan u heeft verstrekt, kunt u zien van welke gegevens bij de vaststelling van de beslagvrije voet is uitgegaan. Ook kunt u zelf uw beslagvrije voet berekenen via onderstaande link.

Bereken zelf uw beslagvrije voet

Beslagvrije voet niet juist?

Denkt u dat de beslagvrije voet die voor u is vastgesteld, niet klopt? Of is er iets veranderd in uw inkomen of leefsituatie? Neemt u dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of is iets niet duidelijk?
Neem contact met ons op