Buik & Van der Horst

Als betalen niet vanzelf gaat

Dagvaarding

Heeft u na onze aanmaningen nog niet betaald, dan kunt u een dagvaarding krijgen. U wordt dan opgeroepen om op een bepaalde dag en tijd bij de kantonrechter te komen.

Ik ben het eens met de vordering

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en probeer de hele vordering nog te betalen vóór de zittingsdatum (de dag dat u moet voorkomen). Dit scheelt u kosten voor het proces. Lukt het u niet om de hele vordering voor de zittingsdatum te betalen, dan kunt u vaak nog wel een betalingsregeling treffen, maar in dat geval zal de kantonrechter toch een uitspraak doen. Rekent u dan op bijkomende proceskosten van ten minste €250,00.

Lukt het u niet om de hele vordering voor de zittingsdatum te betalen, dan kunt u vaak nog wel een betalingsregeling treffen.

Ik ben het niet eens met de vordering

Laat dit de kantonrechter dan op tijd weten. Zorg ervoor dat uw schriftelijke bezwaar minstens twee dagen voor de zittingsdatum bij de kantonrechter binnen is. Lukt dat niet, dan kunt u persoonlijk tijdens de zitting uw bezwaar daar toelichten. Het adres, de datum en de tijd staan in de dagvaarding.

Meer informatie? Lees hier onze toelichting

Heeft u een vraag of is iets niet duidelijk?
Neem contact met ons op