Buik & Van der Horst

Als betalen niet vanzelf gaat

Incasso

Incasso: eerst buitengerechtelijk, dan gerechtelijk

U staat volkomen in uw recht, maar de klant betaalt de factuur niet. Misschien is de rekening aan zijn aandacht ontsnapt of probeert hij zich aan zijn betalingsverplichtingen te onttrekken. Schakel dan Buik & Van der Horst in. Wij zijn gedreven en bedreven in ons vak om mensen over te halen alsnog te betalen. En daarvoor hebben wij, in tegenstelling tot incassobureaus, alle gerechtelijke instrumenten tot onze beschikking. Van een eenvoudige aanmaning tot dagvaarding en executie van een eventueel vonnis.

Onze aanpak

Wij benaderen iedereen met oog voor de menselijke maat, zonder uw belangen uit het oog te verliezen. Bijna iedereen kan betalen, op z'n eigen manier en in zijn eigen tempo. Maar we zijn wel vasthoudend. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij precies weten hoe we elke debiteur moeten benaderen voor het beste resultaat.

Onze jarenlange ervaring maakt dat wij precies weten hoe we elke debiteur moeten benaderen voor het beste resultaat

Eerste aanmaning (14-dagenbrief)

Ons streven is om uw rekening uiteindelijk helemaal geïncasseerd te krijgen zonder dat het u iets extra's kost. Boven op de onbetaalde rekening brengen wij uw klant incassokosten in rekening als vergoeding voor onze werkzaamheden. Als de schuldenaar geen bedrijf is, mag u pas incassokosten in rekening (laten) brengen als u eerst een aanmaning gestuurd heeft met een betalingstermijn van minimaal 14 dagen na ontvangst van die aanmaning.

In die aanmaning moet staan:
- wat de gevolgen zijn als er niet op tijd wordt betaald;
- hoe hoog in dat geval de incassokosten zijn;
- indien van toepassing hoe hoog de btw is die over de incassokosten berekend wordt.

Neem contact met ons op voor een voorbeeld van een 14-dagenbrief

Bereken de incassokosten voor uw eerste aanmaning

De hoogte van de incassokosten is afhankelijk van de hoofdsom en minimaal €40,00. De maximum percentages incassokosten zijn opgenomen in het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.

Ga naar de incassocalculator